Novosti:

Upute HNS – 12.03.2021.

Zagreb 12.03.2021.

U P U T E  o organizaciji  utakmica  HNL i ŽNS natjecanja  u proljetnom dijelu natjecateljske 2020. / 2021. godine.

Dana 12.03.2021. Stožer Civilne zaštite RH donio je Odluku da se dozvoljavaju natjecanja na otvorenom za niži rang sportskih natjecanja, a ista stupa na snagu dana 13.03.2021. godine.

1. Klub je dužan u cijelosti poštivati Preporuke HZJZ i Stožera civilne zaštite R.H. za održavanje športskih natjecanja na otvorenom bez prisutnosti gledateljstva.

  1. Sukladno preporuci iz točke 1. ovih uputa na utakmicama ne smije biti gledatelja osim onog broja članova klubova (do 10 osoba klub domaćin i do 5 osoba gostujući klub) i službenih osoba navedenih u Propozicijama natjecanja i odluci Povjerenika za svaku razinu, a sve takve osobe moraju biti evidentirane na ulazu u objekt (igralište – stadion). ZA SVAKU OSOBU (igrač, sl. osoba, članovi kluba, novinari  i ost.) prisutnu na stadionu (igralištu) obavezno je na ulazu mjerenje temperature, te  uzeti slijedeće podatke; ime, prezime i broj telefona.
  1. Klub domaćin obavezan je odrediti odgovornu osobu za provođenje epidemioloških mjera na utakmicama, koja će sukladno odredbama iz točke 1. i točke 2. ovih uputa nadzirati i biti odgovorna za njihovo provođenje, te biti delegatu utakmice na usluzi prije, tijekom i nakon utakmice.
  2. Svaki klub je obavezan dostaviti podatke Povjereniku lige o imenovanoj odgovornoj osobi za provođenje epidemioloških mjera na utakmicama.
  3. Klub domaćin dužan je prikupljene podatke iz točke 2. ovih uputa čuvati najmanje 20. dana od dana odigravanja utakmice.
  4. U slučaju bilo kakvih promjena odluka ili preporuka HZJZ i Stožera civilne zaštite RH i odluka HNS-a klubovi su dužni pridržavati se istih u cijelosti, a o istom će biti obavješteni od strane HNS-a i Povjerenika za natjecanje.
  5. Provođenje navedenih uputa na utakmici kontrolira delegat utakmice.
  6. Klubovi su se dužni pridržavati ovih uputa od 13.03.2021. do daljnjeg.