Antolović: “Ulaganje u infrastrukturu i mlade je ključ napretka”

14. listopada 2022.

Na redovnoj sjednici Skupštine Međimurskog nogometnog saveza predsjednik Kristijan Antolović u svom se izvješću o radu Saveza osvrnuo na razdoblje od početka mandata do aktualnih događanja u tekućoj godini.

“Novi saziv Izvršnog odbora MNS-a formirao je sedamnaest komisija koje pokrivaju sva potrebna područja djelovanja Saveza, uključujući i nekoliko novih komisija kojih dosad nije bilo, a postojala je realna potreba za njima”, započeo je Antolović u svom izlaganju.

Osvrnuo se zatim na posjet čelnika HNS-a u svibnju: “Velika stvar za naš Savez bio je radni posjet Marijana Kustića, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza koji je obećao pomoć u infrastrukturi, a prije svega izgradnju terena s umjetnom travom u Prelogu, drugog takvog na području Međimurja.”

“U županijskim nogometnim ligama proljetni dio prvenstva bio je iznimno zanimljiv, ponajviše zbog reorganizacije natjecanja koja je uslijedila od vrha HNL-a do naših ŽNL-a. Ukinuta je međužupanijska liga, te u novoj sezoni 2022/23. imamo novi ustroj s pet rangova natjecanja. Formirana je Međimurska Premier NL kao najviši rang, ispod koje slijede 1. MNL, 2. MNL i dvije skupine 3. MNL. Svaki vikend lige prati između 10 i 13 tisuća gledatelja i smatram da pripadamo u sami vrh amaterskog nogometa u Hrvatskoj. Iduće sezone u prva tri ranga lige se smanjuju sa 16 na 14 klubova”, napomenuo je Antolović i nastavio s novitetima.

“Novi naziv kup natjecanja za seniore glasi Kup “Za prvih 1000 dana djetinjstva”, i Savez se aktivno uključio u pomoć izgradnji Centra MURID za ranu intervenciju u djetinjstvu. Za pohvalu je donacija NK Polet iz Sv. Martina na Muri od 40.000,00 kn, te pozivam i ostale da u skladu s mogućnostima pomognu u ovoj akciji.”

“Sva natjecanja pod ingerencijom MNS-a igraju se s loptama Select, temeljem potpisanog dvogodišnjeg ugovora o suradnji, a klubovima je podijeljeno ukupno preko 250 nogometnih lopti za igru. Utakmice MPNL i 1. MNL se obavezno snimaju, i za potrebe tih klubova nabavljene su kamere ili prijenosna računala, ovisno o potrebi. Planira se iduće sezone na isti način pomoći i klubovima 2. MNL i 3. MNL.”

Antolović je napomenuo da Savez pomaže i u radu s mladima: “Nabavljeni su golovi za sve škole nogometa koji će biti namijenjeni za utakmice predpočetnika. U narednom razdoblju planira se još ulaganja u škole nogometa kroz opremu za trening i ostale potrebne stvari. Djeca su naša budućnost i u njih moramo ulagati. Uz to, radi se i na novom Pravilniku o radu s mlađim uzrastima.”

“Od iduće natjecateljske sezone na snazi će biti i novi Pravilnik o licenciranju klubova, te i ovim putem molim klubove da obrate pozornost na to i već sad počnu primjenjivati sve stavke koje se traže za njihov stupanj natjecanja. Uoči sezone 2022/23. Komisija za licenciranje obišla je igrališta i objekte svih klubova, uočila sve nedostatke, te utvrdila činjenično stanje”, zaključio je Antolović na temu infrastrukture.

“Moramo pohvaliti suradnju s Međimurskom županijom i županom Matijom Posavcem koji su ove godine sufinancirali plaću instruktora MNS-a u iznosu od 60.000,00 kn, a u pregovorima smo da se određena sredstva iz proračuna županije namijene i za potrebe infrastrukture. Također, riječi hvale upućujem i gradonačelnici Čakovca Ljerki Cividini s kojom smo u razgovorima oko nužnog preseljenja sjedišta Saveza u nove i veće prostorije”, istaknuo je Antolović oko suradnje s lokalnom samoupravom.

Na kraju izvješća o radu predsjednik je iznio informaciju da je nakon dvije godine stanke ponovno u pripremi Klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele koje će se održati u sportskoj dvorani SGC Aton u Nedelišću, a o čemu će više informacija biti poznato u narednom razdoblju.

(Foto: Međimurska Sportska Mreža / msm.hr)