Finale Kupa MNS: Nedelišće i Međimurje bore se za naslov pobjednika

24. svibnja 2022.

Uoči finala Kupa Međimurskog nogometnog saveza održan je sastanak uz prisustvo predstavnika klubova NK Nedelišće i NK Međimurje u prostorijama MNS-a na kojem su utvrđeni datumi odigravanja finalnih utakmica. Određeno je da će se prva utakmica odigrati 25. svibnja u Nedelišću na SRC-u Trate s početkom u 17:30 sati, dok će se druga utakmica odigrati 1. lipnja u Čakovcu na SRC-u Mladost, a točan termin tek će se odrediti.

Glavni sudac prve utakmice je Karlo Klobučarić iz Vučetinca, pomoćni suci su Josip Sokač iz Podturna i Ivica Felker iz Strahoninca, a pomagat će im četvrti sudac Roberto Dežđek iz Kotoribe. Delegat utakmice je Stjepan Perko iz Lopatinca.

Na putu do finala Nedelišće je redom svladalo Mladost iz Selnice 3:0 (b.b.), Pušćine 2:0, Bratstvo iz Jurovca 5:1, Podturen 3:1, te u dvije polufinalne utakmice Međimurec s ukupnih 4:1 (1:0 u Nedelišću, 3:1 u Dunjkovcu-Pretetincu). S druge strane, Međimurje je u finale stiglo pobjedama protiv Naprijeda 5:0, Zasadbrega 77 2:0, Rudara 4:0, Mladosti Komet iz Preloga 4:3, dok je pobjednik polufinala protiv Poleta iz Svetog Martina na Muri odlučen nakon jedanaesteraca, ukupno 6:4 u korist Međimurja.

Nedelišću i Međimurju ovo će biti peti međusobni dvoboj u finalu Kupa MNS, a u dosadašnja četiri svaki put je bolja bila čakovečka momčad. U povijesti ovog natjecanja Međimurje ima stopostotni učinak u finalima, osam nastupa i osam pobjeda, dok je Nedelišće u devet nastupa ostvarilo dvije pobjede i sedam poraza.