Lepen Jurak: „Liga vrtića pokazala se kao pun pogodak“

25. siječnja 2022.

Na ideju glavnog instruktora Međimurskog nogometnog saveza, Damira Lepena Juraka, ove je sezone pokrenuta zabavna liga vrtića. Zabavna liga vrtića namijenjena je najmlađim nogometašicama i nogometašima, te se apsolutno pokazala kao pun pogodak, o čemu nam govore povratne informacije od same djece, roditelja, trenera i broja sudionika.
“Važno je naglasiti da je liga nije natjecateljskog karaktera, za sve sudionike osiguran je isti broj utakmice i obavezna minutaža za sve igračice i igrače, a za sve njih bile su osigurane medalje. Liga je zamišljena kao popularizacija nogometa od najranije dobi kroz igru. druženje i veselje. Zbog svima poznate situacije s ovom epidemijom mogli smo organizirati dvije Zabavne lige vrtića u Čakovcu i Kotoribi s partnerima: NŠ Međimurje-Čakovec i NŠ Donje Međimurje gdje je na svakom susretu sudjelovalo 14 ekipa s oko 150 sudionika, dok je susret u Prelogu morao biti otkazan zbog velikog broja samoizolacija. Osobito smo ponosni što je zadnja Zabavna liga vrtića bila i humanitarnog karaktera, gdje smo sudjelovali na prikupljanju sredstava za MURID-ov projekt “Za prvih 1000 dana djetinjstva”.

U proljetnom dijelu sezone, Međimurski nogometni savez ne želi stati s ovim projektom te nam glavni instruktor najavljuje nova druženja.
“Kroz proljetni dio u planu nam je organizirati četiri susreta Zabavne lige vrtića i za kraj u lipnju planiramo veliki završni susret koji će nadamo se biti na lokaciji koja će biti veliko iznenađenje za sve. Prijave na ligu su otvorene i besplatne za sve, tako da očekujemo još veći broj ekipa i sudionika. Zabavna liga vrtića i naši najmlađi pokazali su kakav pristup i odnos prema sportu i nogometu treba biti: maksimalno privržen, pošten i pozitivan”, zaključio je glavni instruktor MNS-a.