Međimurec U-14: Na turnir dolaze dosad najzvučniji klubovi!

15. srpnja 2022.

Najjači hrvatski i jedan od najjačih europskih nogometnih turnira mlađih dobnih kategorija do 14 godina kojeg NK Međimurec iz Dunjkovca-Pretetinca održava od 1999. za svoje 24. izdanje porušit će sve rekorde. Međimurec U-14 2022. bit će održan 13. i 14. kolovoza, a dolazak su najavile brojne europske i svjetske renomirane ekipe.

Kako je na konferenciji za medije održanoj u petak, 15. srpnja, u Bedemu čakovečkog Starog grada najavio predsjednik NK Međimurec i Organizacijskog odbora turnira Mišel Ganzer nastupit će 16 nikad zvučnijih ekipa.

Na igralištima u Dunjkovcu i Pretetincu tako će nastupati: Ferencvaros TC (HUN), Aston Villa FC (ENG), AC Sparta Prague (CZE), Tromso IL (NOR), Udinese Calcio (ITA), PAOK (GRE), SK Rapid Wien (AUT), FK Crvena zvezda (SRB), Legia Warszava SA (POL), FK Adria (JAP) i hrvatski klubovi GNK Dinamo Zagreb, HNK Hajduk Split, NK Varaždin, NK Osijek i domaćin NK Međimurec.

„Dolazak ovih ekipa potvrđuje kakav status imamo u svijetu nogometa. Ne samo da smo u službenom UEFA kalendaru nego našu organizaciju i domaćinstvo cijene diljem svijeta. Opet ćemo imati ekipu iz Japana pa će naš turnir imati prefiks internacionalni“ poručio je Ganzer.

Turnir je i ponos međimurskog nogometa, a čelni čovjek županijskog nogometnog saveza Kristijan Antolović podsjetio je kako podršku daje i Hrvatski nogometni savez, uz naravno Međimurski nogometni savez.

Načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak kazao je da se najveća međimurska općina svake godine uključuje u organizaciju, a ove će, osim podrške samom turniru, dati potporu postavljanju rasvjete i opremanju pomoćnog igrališta.

Ovogodišnje finale koje je zakazano za nedjelju 14. kolovoza bit će igrano u večernjim satima pod reflektorima, a sam turnir bit će igran na dva terena u Dunjkovcu-Pretetincu.

Međimurski župan Matija Posavec rekao je kako u godini kada naša županija nosi titulu Europska regija sporta treba podsjetiti kako su na ovom turniru nastupali brojni danas renomirani igrači poput: Ivana Perišića, Andreja Kramarić i Mateo Kovačića.

Izrazio je sigurnost da će tako biti i u budućnosti, te da će ovaj turnir promovirati Međimurje u najboljem svjetlu. Svečano otvorenje turnira, od kojeg se očekuje da će biti svojevrsni spektakl, najavljeno je za petak 12. kolovoza u večernjim satima u isušenom jezeru podno zidina Starog grada Čakovca.

Autor: NK Međimurec Dunjkovec-Pretetinec