Međimurski nogometni savez u akciji “Za prvih 1000 dana djetinjstva”

2. travnja 2022.

Na sjednici Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza održanoj 31. ožujka na prijedlog i inicijativu Saše Grkavca odlučeno je da će se MNS priključiti akciji „Za prvih 1000 dana djetinjstva“ za izgradnju Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID.

Što je MURID? Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu koja pruža stručnu podršku djeci rane dobi, njihovim roditeljima i obiteljima, kao i edukaciju i senzibilizaciju okoline i javnosti na specifične potrebe obitelji i djece s razvojnim i socijalnim rizicima na području Hrvatske i regije.

Centar će se graditi u Pribislavcu na površini od 1.600 m², a unutar njega bit će smješteno 55 funkcionalnih organizacijskih jedinica koje će moći koristiti 300-tinjak korisnika u individualnim i grupnim programima.

Ukupna vrijednost projekta je 19,5 milijuna kuna, od čega je dodijeljeno gotovo 15 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, dok je iz ostalih izvora potrebno izdvojiti još 4,5 milijuna kuna.

S tim u vezi donijeta je odluka da će županijsko kup natjecanje za seniore u sezoni 2022/23. nositi naziv Kup “Za prvih 1000 dana djetinjstva”. Zamišljeno je da bi klubovi dio prihoda s domaćih kup utakmica, ovisno o mogućnostima, preusmjerili u MURID za izgradnju Centra.

Za početak akcije je Miroslav Novinščak, član IO MNS-a i predsjednik trećeligaša NK Polet iz Svetog Martina na Muri, najavio vrlo vrijednu donaciju MURID-u u ime kluba u iznosu od 40.000 kuna.

Bit će ovo sjajan nastavak hvalevrijedne akcije u koju su međimurski nogometaši uključeni još od 2021. godine. Podsjetimo, dobrovoljni prilozi skupljali su se na turniru Zabavne lige vrtića u organizaciji NK Graničar iz Kotoribe i Škole nogometa Donje Međimurje i uz podršku NŠ Međimurje-Čakovec, kao i u Donjoj Dubravi gdje je NK Dubravčan odigrao humanitarnu prijateljsku utakmicu protiv NK Tomislav iz Drnja.

Pomozite i vi u izgradnji Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID, više informacija pronađite na: https://za1000danadjetinjstva.murid.hr/

Foto: MURID