MNS donacijama pomaže radu Doma “Sigurna kuća” i Dnevnog boravka “Dr. Antun Bogdan”

27. ožujka 2024.

Međimurski nogometni savez brine o potrebitima i u ovo predblagdansko Uskrsno vrijeme odlučio je donacijama pomoći u radu dvjema organizacijama koje pomažu ranjivim skupinama našeg društva. Donacijama u iznosu od 500,00 € pružena je pomoć Domu za žrtve obiteljskog nasilja “Sigurna kuća” i Dnevnom boravku djece “Dr. Antun Bogdan”, objema sa sjedištem u Čakovcu.

Dom “Sigurna kuća” s djelovanjem je počeo 2010. godine, a do 2024. godine smješteno je bilo gotovo 400 korisnika, a polovicu tog broja čine djeca. “Sigurna kuća” mjesto je koje pruža svjetlo na kraju tunela za mnoge žrtve obiteljskog nasilja. Ovaj Dom postao je simbol nade i ohrabrenja za bolje sutra, gdje žrtve mogu ponovo pronaći svoju snagu i krenuti prema svjetlijoj budućnosti.

Dnevni boravak djece “Dr. Antun Bogdan” ustanova je koja pruža usluge poludnevnog boravka i individualne psihosocijalne podrške za djecu s teškoćama u razvoju. Stručni tim poludnevnog boravka čine zdravstveni djelatnici, logoped, rehabilitator i psiholog. U radu se koristi individualni pristup u kombinaciji s aktualnim oblicima i metodama rada. Stručni tim psihosocijalne podrške u svom radu koristi različite metode i tehnike iz suvremene prakse.

U svom radu Dnevni boravak djece vodi se riječima Sv. Vinka Paulskog: “Za velika djela Bog nalazi dovoljno radnika, ali za skromno djelovanje potrebni su još mnogi”, koje najbolje utjelovljuju rad svih djelatnika, volontera i dobročinitelja. Zato pozivamo i sve građane i organizacije koje su u mogućnosti donirati potrebitima: kontaktirajte udruge, pojedince i ustanove kojima je potrebna pomoć i koji će cijeniti svaki oblik donacije i pažnje koju im pružite.

Sretan i blagoslovljen Uskrs svim ljudima dobre volje želi Međimurski nogometni savez!