Na Danu međimurskog nogometa nagrađeni najbolji za 2022. godinu

21. siječnja 2023.

U multimedijalnoj dvorani čakovečkog Centra za kulturu 20. siječnja 2023. održana je svečanost proglašenja najboljih nogometaša i djelatnika pod nazivom “Dan međimurskog nogometa” koju po prvi puta u svojoj povijesti organizira Međimurski nogometni savez.

Podršku novom projektu MNS-a dali su i Hrvatski nogometni savez, te međimurski gradovi i općine, čiji su predstavnici i prisustvovali samoj svečanosti, kao i župan Međimurske županije Matija Posavec. Ispred HNS-a nazočni su bili izvršni direktor Tomislav Svetina, viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić, koordinator natjecanja Neven Šprajcer, te član Izvršnog odbora Mato Kljajić.

Cijeli program vodila je Karmen Špiranec, a predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Kristijan Antolović u uvodnom govoru pozdravio je sve nazočne, zahvalio svima na potpori u organizaciji ove svečanosti, ponosno iznio broj aktivnih klubova i registriranih nogometašica i nogometaša, te na kraju čestitao svima dobivenim nagradama i priznanjima.

Izbor najboljih nogometaša MNS je proveo na način da je svaki klub dao svoje kandidate, a nakon čega su treneri (ili predstavnici klubova) i kapetani svojim glasovima birali najbolje među njima za svaku ligu zasebno. U svakoj ligi nagrađeni su najbolji vratar, najbolji obrambeni igrač, najbolji vezni igrač i najbolji napadač.

Najbolju međimursku nogometašicu iz svojih redova izabrale su članice ŽNK Međimurje Čakovec, a na isti princip, glasanjem iz svojih redova, za dobitnike priznanja nagrađeni su i najbolji trener, najbolji sudac i najbolji delegat, dok je priznanje za fair-play momčad godine dodijeljeno na temelju žutih kartona i isključenja u protekloj godini.

Odlukom Međimurskog nogometnog saveza dodijeljena su i tri posebna priznanja. Drago Vabec primio je priznanje za izniman doprinos u razvoju i promociji međimurskog nogometa, Josip Freiler za izniman doprinos u sportskom novinarstvu, a Hrvatska nogometna reprezentacija za iznimno postignuće u 2022. godini – 3. mjesto na FIFA Svjetskom prvenstvu.

Nazočnima su se prigodno obratili i Drago Vabec, koji je između ostalog zahvalio MNS-u na priznanju, dok se zatim Zorislav Srebrić u zanimljivoj crtici iz povijesti prisjetio trenutaka kad je bio trener Vabecu u zagrebačkom Dinamu. Župan Međimurske županije Matija Posavec u svom je govoru međimurski nogomet opisao riječima “povijest, tradicija i ponos” i naglasio važnost ulaganja u sport.

U ime svih nagrađenih najbolji međimurski nogometaš Luka Bobičanec pohvalio je MNS za održavanje ove svečanosti i prigodnim riječima zahvalio na nagradama i priznanjima. Izvršni direktor HNS-a Tomislav Svetina istaknuo je kako bez baze ne bi bilo ovih uspjeha na razini reprezentacije i naglasio kako bi ova svečanost trebala biti uzor i ostalim županijskim nogometnim savezima.

Nogometni program svojim je nastupima upotpunio međimurski pjevač Filip Hozjak uz pratnju Filipa Vinceka.

NAJBOLJI MEĐIMURSKI NOGOMETAŠ: Luka Bobičanec (NK Celje, Slovenija)
NAJBOLJA MEĐIMURSKA NOGOMETAŠICA: Sanja Šoltić (ŽNK Međimurje Čakovec)
NAJBOLJI NOGOMETNI TRENER: Danijel Jagec
NAJBOLJI NOGOMETNI SUDAC: Patrik Kolarić
NAJBOLJI NOGOMETNI DELEGAT: Željko Bacinger
FAIR-PLAY MOMČAD GODINE: NK Venera Sv. Juraj na Bregu
MEĐIMURSKA PREMIER NOGOMETNA LIGA
Najbolji vratar: Marko Galoši (NK Mladost Komet Prelog)
Najbolji obrambeni igrač: Igor Gal (NK Graničar Kotoriba)
Najbolji vezni igrač: Josip Lepen (NK Podturen)
Najbolji napadač: Nikola Golenja (NK Graničar Kotoriba)
1. MEĐIMURSKA NOGOMETNA LIGA
Najbolji vratar: Luka Bešenić (NK Polet Pribislavec)
Najbolji obrambeni igrač: Marko Lukman (NK Omladinac Novo Selo Rok)
Najbolji vezni igrač: Ivan Deglin (NK Polet Pribislavec)
Najbolji napadač: Dražen Hudoletnjak (NK Venera Sv. Juraj na Bregu)
2. MEĐIMURSKA NOGOMETNA LIGA
Najbolji vratar: Dejan Kolar (NK Pušćine)
Najbolji obrambeni igrač: Rok David (NK Budućnost Miklavec)
Najbolji vezni igrač: Alen Drk (NK Budućnost Miklavec)
Najbolji napadač: Krešo Kovač (NK Sloboda Mihovljan)
3. MEĐIMURSKA NOGOMETNA LIGA – skupina A
Najbolji vratar: Nino Tkalec (NK Mura Hlapičina)
Najbolji obrambeni igrač: Roko Posel (NK Mura Hlapičina)
Najbolji vezni igrač: Nikola Šoltić (NK Mura Hlapičina)
Najbolji napadač: Nenad Radiković (NK Mura Hlapičina)
3. MEĐIMURSKA NOGOMETNA LIGA – skupina B
Najbolji vratar: Luka Orehov (NK Graničar Novakovec)
Najbolji obrambeni igrač: Sandro Habola (NK Borac Donji Hrašćan)
Najbolji vezni igrač: Mark Bistrović (NK Dubrava Sivica)
Najbolji napadač: Antonio Drvoderić (NK Graničar Novakovec)