Na Danu međimurskog nogometa nagrađeni najbolji za 2023. godinu

20. siječnja 2024.

U velikoj dvorani čakovečkog Centra za kulturu 19. siječnja 2024. godine održana je svečanost proglašenja najboljih nogometaša i djelatnika pod nazivom “Dan međimurskog nogometa” koju je po drugi puta organizirao Međimurski nogometni savez.

Svečanost je podržana od strane Hrvatskog nogometnog saveza te međimurskih gradova i općina, čiji su predstavnici i prisustvovali samoj svečanosti (Dražen Srpak – Grad Mursko Središće, Ljubomir Kolarek – Grad Prelog, Josip Varga – Grad Čakovec, Nikola Novak – Općina Nedelišće), kao i župan Međimurske županije Matija Posavec. Ispred HNS-a nazočni su bili savjetnik predsjednika i ujedno predsjednik Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije Stjepan Merkaš, te član Izvršnog odbora Mato Kljajić.

“Dan međimurskog nogometa” održan je pod voditeljskom palicom Tomice Jakopeca, a predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Kristijan Antolović u uvodnom govoru pozdravio je sve nazočne, zahvalio svima na potpori u organizaciji ove svečanosti, ponosno iznio broj aktivnih klubova i registriranih nogometašica i nogometaša, te na kraju čestitao svima na dobivenim nagradama i priznanjima.

Posebnu notu ovoj nogometnoj večeri dala je vokalistica Tamara Korunek Lesar, koja je u gitarskoj pratnji Marka Žerjava, na početku svečanosti otpjevala himnu Republike Hrvatske, a zatim u sredini programa očarala publiku s tradicionalnom međimurskom pjesmom Vuprem oči, te na kraju programa s jedinstvenom izvedbom popularne navijačke pjesme Moja domovina.

Izbor najboljih nogometaša Međimurski nogometni savez proveo je na način da je svaki klub predložio kandidate iz svoje momčadi, a nakon čega su treneri (ili predstavnici klubova) i kapetani svojim glasovima birali najbolje među njima za svaku ligu zasebno, dok su u izboru najboljeg međimurskog nogometaša mogućnost glasovanja imali svi klubovi. U svakoj ligi nagrađeni su najbolji vratar, obrambeni igrač, vezni igrač i napadač. Najbolju međimursku nogometašicu iz svojih redova izabrale su članice ŽNK Međimurje-Čakovec.

Priznanje za izniman doprinos u sportskom novinarstvu primio je Mladen Grubić, dugogodišnji izvjestitelj s međimurskih nogometnih terena i ostalih sportskih borilišta, koji danas radi u redakciji portala Medjimurski.hr. Priznanje nogometnom delegatu za dugogodišnji doprinos u međimurskom nogometu primio je Stjepan Perko, koji je ovu funkciju obnašao od 1981. do 2023. godine.

Temeljem žutih kartona i isključenja drugu godinu uzastopno fair-play momčad godine je NK Venera iz Svetog Jurja na Bregu, dok je nagradu za fair-play potez godine primio David Kanižaj, mladi vratar Dinama iz Domašinca koji je spasio život veteranskom igraču NK Mladost Komet iz Preloga. Za mlade nade godine proglašeni su Ino Gelo i Bartol Levačić, članovi NK Međimurje koji su bili pozvani na završnu selekciju Hrvatskog nogometnog saveza.

Nogometni sudac godine po drugi put je Patrik Kolarić, a u njegovo ime nagradu je preuzeo Marin Horvat, povjerenik za suđenje MNS-a. Nagradu za nogometnog trenera godine primio je Mario Piškor, trener NK Graničar Kotoriba koji je u 2023. osvojio 1. mjesto u Međimurskoj Premier NL, osvojio naslov pobjednika Međimurskog nogometnog kupa, nastupio u pretkolu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa i ostvario plasman u Treću NL – Sjever.

Do druge nagrade za najboljeg međimurskog nogometaša stigao je Luka Bobičanec, član NK Celje s kojim trenutno uvjerljivo drži 1. mjesto u slovenskoj Prvoj ligi Telemach. Najboljom nogometašicom Međimurja proglašena je Nina Varga, članica ŽNK Međimurje-Čakovec i aktualna U-19 reprezentativka Hrvatske, koja se na kraju prigodnim govorom zahvalila u ime svih nagrađenih.

Na kraju svečanosti dodijeljena su i priznanja za izniman doprinos u razvoju i promociji međimurskog nogometa. Ovogodišnji dobitnici najvišeg priznanja Međimurskog nogometnog saveza su Srećko Bogdan, Dražen Ladić i Robert Jarni. Nazočnima su se prigodno obratili i župan Međimurske županije Matija Posavec, savjetnik predsjednika HNS-a Stjepan Merkaš i na kraju ispred troje nagrađenih Dražen Ladić.

Zahvaljujemo portalu Međimurska sportska mreža na ustupljenim fotografijama!

NAJBOLJI MEĐIMURSKI NOGOMETAŠ: Luka Bobičanec (NK Celje, Slovenija)
NAJBOLJA MEĐIMURSKA NOGOMETAŠICA: Nina Varga (ŽNK Međimurje-Čakovec)
NOGOMETNI TRENER GODINE: Mario Piškor
NOGOMETNI SUDAC GODINE: Patrik Kolarić
MLADE NADE GODINE: Ino Gelo, Bartol Levačić
FAIR-PLAY MOMČAD GODINE: NK Venera Sv. Juraj na Bregu
FAIR-PLAY POTEZ GODINE: David Kanižaj
Priznanje za izniman doprinos u sportskom novinarstvu: Mladen Grubić
Priznanje nogometnom delegatu za dugogodišnji doprinos u međimurskom nogometu: Stjepan Perko
Priznanje za izniman doprinos u razvoju i promociji međimurskog nogometa: Srećko Bogdan, Dražen Ladić, Robert Jarni
MEĐIMURSKA PREMIER NOGOMETNA LIGA
Najbolji vratar: Matija Kovačić (NK BSK Belica)
Najbolji obrambeni igrač: Filip Jančec (NK Dinamo Palovec)
Najbolji vezni igrač: Robin Zanjko (NK BSK Belica)
Najbolji napadač: Bojan Vručina (NK Međimurec Dunjkovec-Pretetinec)
1. MEĐIMURSKA NOGOMETNA LIGA
Najbolji vratar: Filip Farkaš (NK Trnava Goričan)
Najbolji obrambeni igrač: Dino Novak (NK Venera Sv. Juraj na Bregu)
Najbolji vezni igrač: Ivan Deglin (NK Polet Pribislavec)
Najbolji napadač: Dominik Klarić (NK Dubravčan Donja Dubrava)
2. MEĐIMURSKA NOGOMETNA LIGA
Najbolji vratar: Dejan Kolar (NK Pušćine)
Najbolji obrambeni igrač: Dario Lesar (NK Borac PMP Turčišće)
Najbolji vezni igrač: Karlo Kovačić (NK Sloga Čakovec)
Najbolji napadač: Karlo Levanić (NK Pušćine)
3. MEĐIMURSKA NOGOMETNA LIGA – skupina A
Najbolji vratar: Darko Trstenjak (NK Drava Kuršanec)
Najbolji obrambeni igrač: Jurica Jalušić (NK Drava Kuršanec)
Najbolji vezni igrač: Marko Zavrtnik (NK Drava Kuršanec)
Najbolji napadač: Roko Kregar (NK Drava Kuršanec)
3. MEĐIMURSKA NOGOMETNA LIGA – skupina B
Najbolji vratar: Stiven Kovačić (NK Dubrava Sivica)
Najbolji obrambeni igrač: Matija Pintarić (NK Trnovec)
Najbolji vezni igrač: Mark Bistrović (NK Dubrava Sivica)
Najbolji napadač: Petar Kovač (NK Dubrava Sivica)