Novogodišnja čestitka međimurskoj nogometnoj obitelji

30. prosinca 2023.

Na kraju još jedne kalendarske godine predsjednik Međimurskog nogometnog saveza, Kristijan Antolović, sumirao je događanja u proteklih 365 dana i prigodnom čestitkom najavio nadolazeću godinu.

Drage nogometašice, nogometaši, svi okupljeni oko naše velike međimurske nogometne obitelji,

brojimo zadnje dane u 2023. godini. Godina koja je iza nas bila je sigurno izazovna. Iza nas je reorganizacija županijskih nogometnih liga, tako sada imamo prva tri ranga s po 14 klubova i zadnji rang s dvije skupine sa po 10 i 9 klubova. Ovakav sustav natjecanja je dugoročno najbolje rješenje.

U županijskim ligama aktivan je 61 klub, a tome treba dodati i pet klubova koji se natječu u Trećoj NL – Sjever i ženski nogometni klub Međimurje-Čakovec koji se natječe u SuperSport Prvoj NL za žene. Ukupno 67 klubova, 26 veteranskih ekipa, te 20 nogometnih škola.

Preko 5.100 registriranih igrača. Svakog vikenda u sezoni, kroz godinu oko 30, odigra se oko 90 utakmica koje posjećuje više od 15.000 gledatelja po odigranom kolu. Uz to, odigravaju se brojne prijateljske utakmice, zatim turniri u dvoranama pa dolazimo do brojke od gotovo 500.000 posjetitelja na nogometnim događajima u Međimurju.

To je zaista respektabilna brojka ljudi okupljenih oko nogometa, jedna velika obitelj. A sve to nam govori da je nogomet jako važan čimbenik našeg lokalnog identiteta. Zato ovom prilikom zahvaljujem svim ljudima koji volonterski troše svoje slobodno vrijeme u nogometu, jer bez njihovog truda ne bi bilo ni međimurskog nogometa.

Pohvale i svim općinama i gradovima, te Međimurskoj županiji koji svi zajedno shvaćaju važnost lokalnih nogometnih klubova i sve više pomažu, bilo kroz infrastrukturu ili financijski.

Međimurski nogometni savez je i ove godine klubovima pomagao kupnjom lopti, kamera i na ostale načine koji se pod našim okriljem mogu odraditi. Za škole nogometa smo osigurali lopte, raznu opremu, pomagala i rekvizite, svim turnirima financirali smo medalje i pehare, a početkom 2024. godine 16 škola dobit će po jedan aluminijski prenosiv gol veličine 7,32 x 2,44 m i 400 lopti za trening.

Kroz 2023. godinu MNS je nabavom navedene sportske ili tehničke opreme u klubove ili škole nogometa uložio, ili bolje reći vratio, svojim članicama gotovo 60.000 eura. U pauzi između jesenske i proljetne polusezone MNS je ponovno organizator popularnog zimskog Klupskog prvenstva u malom nogometu koje se održava u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu.

Sudjeluje 36 seniorskih klubova i 8 veteranskih ekipa, a sva dobit od turnira će se ravnomjerno podijeliti klubovima sudionicima. Zato koristim priliku i pozivam navijače da podrže svoje klubove, jer će to biti i izravna pomoć klubovima za početak godine.

Naravno, početkom 2024. godine, točnije 19. siječnja, očekuje nas i po drugi puta Dan međimurskog nogometa koji će se održati u Centru za kulturu u Čakovcu, a na kojem ćemo dodijeliti priznanja najboljima u godini koja je iza nas. Svi ste pozvani da proslavimo i u najboljem svijetlu prikažemo međimurski nogomet.

Sretnu i uspješnu 2024. godinu želim Vam u svoje osobno ime, u ime članova Izvršnog odbora i djelatnika Međimurskog nogometnog saveza!

Kristijan Antolović, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza