Održana 10. sjednica Izvršnog odbora MNS-a

23. prosinca 2022.

Dana 21. prosinca 2022. godine održana je 10. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza. Nakon usvajanja zapisnika sa zadnje sjednice, uslijedila su izvješća povjerenika Međimurskih nogometnih liga i kup natjecanja.

Povjerenik za suđenje, Marin Horvat, u svojem izvješću iznio je izazove s kojima se susreće sudačka organizacija. Izrazio je zadovoljstvo radom, no i određene izazove koji su sve izraženiji, a posebno je istaknuo deficit kadrova. Snimanja utakmica uvelike su doprinijela kvaliteti suđenja, te su omogućila dodatne analize dvojbenih situacija na redovitim sastancima, kako bi suđenje u nastavku bilo još bolje. Posebno je istaknuo zadovoljstvo što je kao povjerenik radio potpuno autonomno i bez ikakvih pritisaka i sugestija.

Povjerenik za natjecanje, Igor Križarić, iznio je podatke o prvenstvenim i kup natjecanjima u odigranom prvom dijelu sezone. Na održanim plenumima svih liga, klubovi su upoznati s predstojećom reorganizacijom koja slijedi po završetku sezone, kako bi se klubovi mogli pripremiti, skladno svojim ambicijama, za sljedeću sezonu.

Povjerenik za natjecanje mlađih kategorija i veterana, Darko Jambrović, iznio je podatke o tim natjecanjima. Istaknuo je vrlo dobru suradnju instruktora Damira Lepena-Juraka sa svim školama nogometa, s kojima je održan niz sastanaka kako bi zajedno suočili s izazovima s kojima se susreću nogometne škole. Također, kao disciplinski sudac, Darko Jambrović iznio je i statističke podatke o izrečenim isključenjima i opomenama na svim utakmicama prvog dijela sezone.

Instruktor Damir Lepen-Jurak iznio je izvješće o radu, o selektivnim procesima MNS-a i HNS-a s dječacima i djevojčicama, Zabavnoj ligi vrtića, o radu trenera mlađih kategorija, ligi mladeži, suradnji s školama nogometa i drugim provedenim aktivnostima.

U nastavku sjednice donesena je odluka o vremenu i načinu preregistracije i pravu nastupanja igrača i igračica, te odluka o cjeniku usluga saveza i taksama nogometnih sudaca. Isti se sadržajno ne razlikuju od prethodne sezone, već će se cijene samo konvertirati u eure.

Utvrđeni su i datumi početka drugog dijela sezone, i to:

  • 05.03.2023. Kup MNS za seniore,
  • 11./12.03.2023. Međimurska Premier NL, 1. MNL, 2. MNL,
  • 18./19.03.2023. 3. MNL,
  • 25./26.03.2023. Veterani i mlađi uzrasti

Predsjednik MNS-a Kristijan Antolović na kraju sjednice izrazio je zadovoljstvo radom saveza i svih komisija i povjerenika u prvoj godini mandata. Zahvalio je svima na suradnji, poželio nastavak uspješnog rada, te zaželio svima sretan Božić i Novu godinu.