Održana 14. sjednica Izvršnog odbora MNS-a

25. srpnja 2023.

Dana 24. srpnja 2023. godine u prostorijama Međimurskog nogometnog saveza u Čakovcu održana je 15. sjednica Izvršnog odbora MNS-a pod predsjedanjem Kristijana Antolovića. Nakon usvajanja dnevnog reda i zapisnika s posljednje održane sjednice, uslijedila je rasprava po točkama dnevnog reda.

Dražen Posavec, predsjednik Komisije za licenciranje, izvijestio je kako su svi klubovi na vrijeme ispunili uvjete i kriterije za natjecanje u određenom stupnju natjecanja. Mišel Ganzer, predsjednik Natjecateljske komisije, pojasnio je prijedlog sastava liga za sezonu 2023/24., te u vezi problematike u skupinama 3. MNL naglasio da je Međimurje premala županija da bi putovanja trebala predstavljati problem klubovima. Nakon kratke rasprave jednoglasno je prihvaćen prijedlog o sastavu liga.

Od sezone 2023/24. uvodi se snimanje utakmica u 2. MNL, te u Međimurskom nogometnom kupu od četvrtfinala do finalnih utakmica, klubovi su obavezni nadležnoj policijskoj upravi prijaviti javno okupljanje (nogometnu utakmicu). Članovi IO upoznati su i s propozicijama natjecanja te načinom popune i obnavljanja nogometnih liga za sezonu 2024/25. Propozicije natjecanja za sve MNL i za kup natjecanje jednoglasno su prihvaćene.

Imenovano je vodstvo natjecanja za sezonu 2023/24., Igor Križarić obnašat će dužnost povjerenika za natjecanje svih MNL-a i kupa za seniore, te povjerenika za suđenje veterana i mlađih uzrasnih kategorija, Darko Jambrović obnašat će dužnost disciplinskog suca MNS-a i povjerenika za natjecanje za mlađe uzraste i veterane, dok je Marin Horvat imenovan povjerenikom za suđenje svih MNL-a i kupa za seniore. Usvojene su i liste sudaca i delegata na prijedlog Komisije nogometnih sudaca i Udruge delegata.

Damir Lepen Jurak, instruktor Međimurskog nogometnog saveza, podnio je vrlo iscrpno izvješće o radu u prvoj polovici 2023. godine, te je isto jednoglasno prihvaćeno. Na prijedlog predsjednika Kristijana Antolovića odlučeno je da će Savez pomoći NK Borac PMP iz Turčišća donacijom od 300,00 € zbog nastale štete prilikom nevremena. Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog da se s donacijom od 200,00 € pomogne klubovima koji će sudjelovati na Završnici prvenstva HNS-a za veterane u Rovinju.