Održana 15. sjednica Izvršnog odbora MNS-a

19. listopada 2023.

Dana 17. listopada 2023. godine u prostorijama Gradskih bazena “Marija Ružić” u Čakovcu održana je 15. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza. Nakon usvajanja zapisnika s posljednje održane sjednice, uslijedila je rasprava po točkama dnevnog reda.

Kristijan Antolović, predsjednik Saveza, na početku se kratko osvrnuo na dosadašnji dio natjecanja u svim Međimurskim nogometnim ligama, dosad je odigrano osam kola u seniorskim ligama i do kraja jesenskog dijela sezone preostalo je odigrati još pet kola. Kup je došao do faze osmine finala koja će se odigrati u proljetnoj polusezoni.

Počevši od predstojeće redovne sjednice Skupština Međimurskog nogometnog saveza funkcionirat će po modelu “1 član – 1 glas”. Skupština se sastoji od 71 člana, a za kvorum je potrebno 36 članova. Nenad Novak, predsjednik Komisije za Statut, upoznao je članove IO s izmjenama i dopunama Statuta koje je potrebno uskladiti sa Zakonom o sportu.

Jedna od ključnih tema ove sjednice IO bila je rasprava o organizaciji Klupskog prvenstva Međimurja u malom nogometu. Termin ostaje isti, a organizacija se seli u Čakovec – u dvoranu Graditeljske škole (GOC). Organizacijski odbor čine: Mišel Ganzer, Nikola Radmanić, Igor Križarić i Darko Jambrović. Usvojen je prijedlog Mišela Ganzera da se sav prihod od malonogometnog natjecanja (kotizacije, ulaznice itd.) podijeli klubovima koji će sudjelovati na natjecanju.

Raspravljalo se o tome da će se Savez prijaviti na natječaje Ministarstva turizma i sporta kako bi se povukla određena sredstva, s ciljem razvoja nogometa u Međimurju. Sa sredstvima uplaćenim od strane klubova za kazne Međimurski nogometni savez ide u nabavu sustava za praćenje (monitoring) treninga i utakmica. Na zamolbu Udruge nogometnih delegata Međimurske županije, na listu delegata za Međimurske nogometne lige uvršteni su Darko Filipčić i Branko Braniša.