Održana 3. sjednica Izvršnog odbora MNS-a

10. veljače 2022.

Pod predsjedanjem Kristijana Antolovića održana je 3. sjednica Izvršnog odbora MNS. Na sjednici je bilo prisutno 11 članova Izvršnog odbora. Predsjednici komisija za natjecanje, za mlađe uzraste i za trenere podnijeli su izvješće sa održanih sjednica. Predsjednik Natjecateljske komisije Mišel Ganzer istaknuo je problem snimanja utakmica u 1. MNL, pojedini klubovi neadekvatno snimaju utakmice i biti će pismeno upozoreni da to moraju ispraviti do početka proljetnog dijela natjecanja.
Dogovoreno je da će se četvrtfinale kupa igrati 6. travnja, a 33. kolo 1. MNL na blagdan Tijelova 16. lipnja. Delegate će se na seminaru upozoriti da moraju bolje obavljati svoju dužnost, a naročito sada u proljeće kada će zbog promjene sustava natjecanja biti jako zanimljivo.

Predsjednik Komisije za mlađe uzraste Ivan Kos napomenuo je da će se napraviti strateški plan i program rada s mladima. Strogo će se kontrolirati nepravilna nastupanja i provjeravati koliko se stvarno igrača pojavilo na utakmici. Koordinirat će se sa svim školama nogometa u MNS i kontinuirano raditi na poboljšanju uvjeta i rada.
Predsjednik Komisije za nogometne trenere Nikola Košir naveo je da će se napraviti plan i program rada trenera usklađen sa aktivnostima Zbora nogometnih trenera Međimurske županije gdje će se definirati jasni ciljevi i zadaci za povećanjem kvantitete i kvalitete trenerskog kadra. MNS će zaštiti trenere koji se educiraju, pojavljuju na seminarima i drže do ozbiljnosti trenerskog posla. Kako je Nogometna Akademija HNS-a dala mogućnost da se u Međimurskoj županiji održi tečaj za trenere UEFA B, animirat će se treneri da se prijave u što većem broju da se i tečaj održi.

Na sjednici je dogovoreno da će se uskoro prije proljetnog dijela natjecanja održati plenumi svih Međimurskih liga sa naglaskom na promjene sustava natjecanja od sezone 2022./2023. S obzirom da je bilo prijepora od strane NK Međimurje Čakovec o odluci o nositelju kvalitete za 2022. Stručna komisija IO MNS napravit će jasne kriterije tko sve može biti nositelj kvalitete.