Održana 5. sjednica Izvršnog odbora MNS-a

18. svibnja 2022.

Izvršni odbor Međimurskog nogometnog saveza održao je 17. svibnja u prostorijama NK Polet u Pribislavcu svoju 5. sjednicu. Sjednici je nazočilo 11 članova, dok su 2 člana opravdala svoj izostanak. Predsjednik MNS-a Kristijan Antolović iznio je da su ukupni prihodi Saveza u 2021. godini iznosili 752.889,54 kune, a rashodi 713.818,72 kune. Završni račun je prihvaćen i upućen Skupštini na usvajanje.

Predsjednik Komisije za statut Nenad Novak prezentirao je članke koje bi trebalo izmijeniti, dopuniti i uskladiti sa Statutom HNS-a, Zakonom o sportu i Zakonom o udrugama. Iznio je podatak kako svi županijski savezi imaju dosta različitosti u svojim Statutima, a komisija će čistopis Statuta pripremiti za iduću sjednicu kako bi isti mogao biti upućen na usvajanje Skupštini.

Usvojen je novi cjenik usluga u kojem između ostalog stoji da cijena prijelaza igrača iz kluba u klub iznosi 500,00 kuna, a odnosi se na sve igrače mlađe od 16 godina koji koriste prijelaz na pismeni zahtjev igrača u ljetnom prijelaznom roku. Dio od prijelaza igrača u iznosu od 400,00 kuna ostaje u fondu kluba iz kojeg igrač odlazi, a koristit će se za potrebe iz dijela natjecanja prema odluci kluba.

Izglasane su odluke o imenovanju zastupnika u Skupštini Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije (Mišel Ganzer, Nenad Novak, Saša Grkavac, Nikola Košir, Denis Magdić), te članova u Komisijama Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (Kristijan Antolović i Ivan Kos u Komisiju za mlađe uzraste, te Nikola Košir u Komisiju za suradnju s hrvatskim klubovima i selekcijama u inozemstvu.)

Predsjednik Natjecateljske komisije Mišel Ganzer iznio je u svom izvješću nekoliko prijedloga koji su prihvaćeni i usvojeni, a odnose se na nadolazeću sezonu 2022/23. U kup natjecanju za seniore ponovno se uvodi bodovanje u zadnjih pet sezona, 16 nositelja preskače prva dva kola i uključuje se u šesnaestini finala, a nakon čega se parovi sve do finala dobivaju ždrijebom.

U sezoni 2022/23. u kategoriji mladih igrača (U-21) smatrat će se igrači rođeni tijekom cijele 2001. godine. U trećem rangu natjecanja ŽNL-a klubove može voditi trener-igrač, a u tom rangu neće biti ni delegata na utakmicama, već povremeni kontrolori suđenja. Donijeta je odluka o ukidanja Turnira prvaka MNL-a, a pehari i medalje dodijelit će se u posljednjem kolu prvenstva aktualne sezone.

Međimurski nogometni savez izrazio je spremnost u suorganizaciji kampa kojeg organizira udruga Svjetska organizacija Roma u borbi protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva. Cilj kampa je da djeca međusobnom suradnjom i zajedničkim zalaganjem ostvare zacrtane ciljeve. Uz MNS i spomenutu udrugu u organizaciji kampa pomogli bi i Međimurska županija i Grad Čakovec.