Održana 9. sjednica Izvršnog odbora MNS-a

16. studenoga 2022.

Dana 15. studenog 2022. godine održana je 9. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza. Nakon usvajanja zapisnika s 8. sjednice pod drugom točkom dnevnog reda uslijedila je diskusija o kriterijima za vrednovanje nositelja kvalitete seniora i mlađih dobnih kategorija.

Međimurski nogometni savez nadležan je za donošenje ove odluke, koju dostavlja Zajednici sportskih udruga, pa je Izvršni odbor donio odluku kojom se nadležna komisija Saveza zadužuje za donošenje kriterija za vrednovanje, kako bi ta odluka bila transparentna i kako bi se eliminirale eventualne buduće nesuglasice.

Pod trećom točkom iznesen je prijedlog predsjednika Kristijana Antolovića i Komisije za odnose s javnošću da se organizira “Dan međimurskog nogometa”. Isti će se održati u siječnju 2023. godine, a na koji će biti pozvani predstavnici svih međimurskih nogometnih klubova, trenera, delegata, sudaca i drugi djelatnici koji su svojim angažmanom doprinijeli boljitku međimurskog nogometa.

U vezi s tim, u predstojećem razdoblju treneri i kapetani izabrat će najbolje igrače unutar svojih liga, te će se na spomenutoj svečanosti istima dodijeliti prigodne nagrade. Izbor najboljih realizirat će se putem glasovanja koje će MNS odraditi u komunikaciji s klubovima, a samo glasovanje svih trenera i kapetana bit će medijski popraćeno.

Donesena je i odluka o održavanju 6. po redu Klupskog prvenstva Međimurja na mantinele koje će se održati od 29. prosinca 2022. do 14. siječnja 2023. u sportskoj dvorani SGC Aton u Nedelišću. Klubovi se za nastup na turniru mogu javiti uredu MNS-a do 22. prosinca 2022., dok će izvlačenje biti 23. prosinca.

Pod zadnjom točkom dnevnog reda donesena je odluka o značajnoj pomoći nogometnim školama, u smislu nabave sportske opreme – lopti i markera.