Održana redovna Skupština Međimurskog nogometnog saveza

26. listopada 2023.

U čakovečkom Hotelu Park 24. listopada 2023. održana je redovna sjednica Skupštine Međimurskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio Kristijan Antolović, predsjednik MNS-a. Prije početka sjednice minutom šutnje odana je počast priznatim nogometnim igračima i djelatnicima, Dragutinu Borku, Leonardu Gudlinu i Franji Kocijanu, preminulim u 2023. godini.

Sjednica je otvorena izborom radnih tijela, a Skupština je jednoglasno usvojila predloženo radno predsjedništvo, zapisničara, ovjerovitelje zapisnika, te Komisiju za verifikaciju. Predsjednik verifikacijske komisije, Davor Berend, podnio je izvještaj u kojem je ustanovljeno da su na sjednici prisutna 52 zastupnika s pravom glasa, od ukupno 71.

Predsjednik Antolović u iscrpnom izvješću o radu Saveza za 2022. godinu osvrnuo se na novi sustav natjecanja u nogometnim ligama, izrazio zadovoljstvo što MNS ima čak pet predstavnika od deset klubova u Trećoj NL – Sjever, a ujedno i zabrinutost što trenutno nema kluba koji bi se mogao natjecati u najbolja tri ranga hrvatskog nogometa.

Vezano uz to, u planu je sazivanje “okruglog stola” na kojem bi se trebalo otvoreno i konstruktivno raspravljati o mogućnostima međimurskih klubova u ligama iznad županijskog ranga i napretku međimurskog nogometa. Trenutno je registrirano više od 5.000 nogometašica i nogometaša, a Antolović je spomenuo i problematiku zbog nedovoljnog broja trenera i sudaca.

Predsjednik Nadzornog odbora Vjekoslav Cvek podnio je financijsko izvješće za 2022. godinu prema kojem su ukupni prihodi iznosili 822.595,74 kn, a ukupni rashodi 869.922,90 kn, s prenesenim viškom iz prethodne godine u iznosu od 314.690,57 kn. Izvješća predsjednika i Nadzornog odbora usvojena su jednoglasno.

Skupština je usvojila i novi Statut MNS-a, usklađen s novim Zakonom o sportu, bez značajnih promjena, već samo uz nužne dopune određenih članaka. Bez većih rasprava jednoglasno je usvojen i Plan rada, kao i Financijski plan za 2024. godinu. Klubovi su još jednom pozvani da sudjeluju na Zimskom prvenstvu u malom nogometu koje će se održati od 21. prosinca 2023. do 6. siječnja 2024. u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu.

(Foto: medjimurski.hr – Miljenko Ovčar)