Pregled sezone: Druga NL – regija Sjever

26. lipnja 2022.

Sedam međimurskih klubova sudjelovalo je u natjecanjima mlađih uzrasnih kategorija u Drugoj nogometnoj ligi HNS-ovog Središta Sjever. Kao i u Prvoj NL, uzrasne kategorije su od početnika (U-11) do juniora (U-19).

Klubovi sudionici: NK Polet iz Svetog Martina na Muri, NK Sloga iz Čakovca, NK Rudar iz Murskog Središća, NK Spartak iz Male Subotice, NK Dinamo iz Domašinca, NK Mladost Komet iz Preloga, NK Međimurec iz Dunjkovca-Pretetinca i NK Međimurje iz Čakovca.

U juniorskoj ligi Polet je sa 17 bodova osvojio 5. mjesto, dok je Sloga zauzela posljednje 8. mjesto s 3 osvojena boda. Najbolji strijelac Poleta bio je Niko Trstenjak s 8 pogodaka, dok je kod Sloge najefikasniji bio Leon Vajda sa 7 pogodaka.

Sa 40 bodova i 13 pobjeda u 16 kola kadeti Rudara osvojili su naslov prvaka u kadetskoj konkurenciji. Polet je zauzeo 7. mjesto, a Sloga 8. mjesto. Strijelce Rudara predvodi Niko Kolman sa 14 pogodaka, dok su s 5 pogodaka kod Poleta najbolji Andrija Flac i Niko Trstenjak, a kod Sloge Fran Ivan Marić.

Spartak je s 38 bodova osvojio naslov prvaka u pionirskom uzrastu, dok su ostali međimurski klubovi plasirani od 3. do 7. mjesta ovim redoslijedom: Dinamo, Polet, Mladost Komet, Rudar, Međimurec. Unatoč 1. mjestu najbolji strijelac Spartaka nalazi se tek na 5. mjestu, 11 pogodaka postigao je David Oršuš.

Listu strijelaca u pionirskoj konkurenciji predvodi Saša Kočet iz Mladosti Komet s 27 pogodaka, a od međimurskih igrača slijede ga Deni Turk (Rudar) sa 14, Josip Kovač (Dinamo) s 12, te Fran Hočuršćak (Polet) i Matija Taradi (Spartak) s 10 postignutih pogodaka.

U ligi mlađih pionira najbolji plasman ostvarilo je Međimurje osvajanjem 3. mjesta, a ostali klubovi poredani su od 5. do 10. mjesta: Rudar, Polet, Spartak, Mladost Komet, Dinamo, Međimurec. Iz redova Rudara na listi strijelaca ističe se Tin Farkaš s 21 pogotkom, s čime je drugi strijelac lige.

Ispod njega smjestili su se Martin Tuksar (Dinamo) s 15 pogodaka, Reno Kai Premuš (Polet) sa 14, Matej Trupković (Međimurje) s 13, Niko Horvat (Međimurec) s 11, dok su po 10 postigli igrači Međimurja Viktor Dodlek, Lemie Lajtman i Neven Vuk.

U ligi početnika međimurski klubovi zauzeli su 3 najviša i 4 najniža mjesta. Naslov prvaka osvojila je Mladost Komet, odmah do njih su plasirani Rudar i Međimurje, dok posljednje 4 pozicije zauzimaju Polet, Spartak, Međimurec i Dinamo. Među 10 najboljih strijelaca čak devetorica su igrači međimurskih klubova.

Uvjerljivo najbolji je Paul Munđar (Rudar) s 39 pogodaka, slijede ga igrači Međimurja Rafael Furdi s 30 i Jakov Vilić s 28 pogodaka. Iza njih još su se smjestili: Roko Đuran (Mladost) s 25, Deni Šoltić (Rudar) s 23, Evan Pertlik (Međimurec) s 18, Denis Žerdin (Dinamo) sa 16, te Neo Cimerman (Polet) i Roko Novak (Mladost) s 15 pogodaka.

(Foto: NK Rudar Mursko Središće)