Pregled sezone: Lige veterana MNS-a

14. srpnja 2022.

Veteranske lige Međimurskog nogometnog saveza odigravale su se u tri skupine – A, B i Sjeverozapad. Ukupno se natjecalo 26 klubova, a odigrane su 254 utakmice. Naslove prvaka osvojili su NK Naprijed iz Cirkovljana (skupina A), NK Sokol iz Vratišinca (skupina B) i NK Jadran Štefanec (skupina Sjeverozapad). U razigravanju za ukupnog prvaka Međimurja najbolji uspjeh ostvarili su veterani NK Naprijed.

Skupina A

Odigrane utakmice: 90
Postignuti golovi: 451
Golova po utakmici: 5,01
Disciplinske mjere: 56 žutih kartona + 9 isključenja
Prvak lige: NK Naprijed Cirkovljan
Najbolji strijelac: 18 – Mario Cvetko (NK Vidovčan)

Skupina B

Odigrane utakmice: 90
Postignuti golovi: 548
Golova po utakmici: 6,09
Disciplinske mjere: 49 žutih kartona + 8 isključenja
Prvak lige: NK Sokol Vratišinec
Najbolji strijelac: 27 – Dejan Leško (NK Sokol), Santino Debelec (NK Sloga Čakovec)

Skupina Sjeverozapad

Odigrane utakmice: 60
Postignuti golovi: 290
Golova po utakmici: 4,83
Disciplinske mjere: 41 žuti karton + 4 isključenja
Prvak lige: NK Jadran Štefanec
Najbolji strijelac: 18 – Mihajel Karlovčec (NK Donji Koncovčak)

 

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je na sjednici održanoj 6. lipnja 2022. donio odluke o izmjenama Pravilnika o statusu igrača i registracijama koji se odnose na veterane. Kao nogometni veteran može se registrirati svaki igrač koji navršava 37 godina života u tekućoj natjecateljskoj godini u kojoj se registrira. Igrač mlađi od 37 godina ne može se registrirati kao veteran.

Igrač profesionalac ne može se registrirati kao veteran dok ne prođe najmanje 30 dana od njegove posljednje utakmice koju je odigrao kao profesionalac. Igrači koji su već registrirani kao veterani, a mlađi su od 37 godina u tekućoj natjecateljskoj godini ne mogu nastupati za seniorsku ekipu te se vode u posebnom registru veterana. Igrači veterani, izuzev već registriranih (mlađih od 37 godina), mogu nastupati istovremeno za seniorsku i veteransku ekipu, ali samo istog kluba. Odluke stupaju na snagu od natjecateljske sezone 2022/23.