Pregled sezone: Međimurski nogometni kup

21. srpnja 2023.

Kup natjecanje Međimurskog nogometnog saveza u natjecateljskoj sezoni 2022/23. nosilo je naziv Kup Za prvih 1000 dana djetinjstva, s ciljem pomoći za izgradnju Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID u Pribislavcu. U natjecanje je bilo uključeno 69 klubova, a četiri utakmice 1. kola, te tri utakmice 2. kola, nisu se odigrale zbog odustajanja klubova.

Prvi put u povijesti natjecanja pobjednik kupa bio je NK Graničar iz Kotoribe u svom petom nastupu u finalu, dok je svoj drugi nastup u finalu upisao NK Međimurec iz Dunjkovca-Pretetinca. Već u 3. kolu od natjecanja su se oprostili branitelj naslova NK Nedelišće, te izraziti favoriti u svojim dvobojima NK Polet (SMnM) i NK Međimurje.

Do završnice su stigli trećeligaš NK Dinamo iz Domašinca i međimurski premierligaši NK Centrometal iz Macinca, NK Graničar i NK Međimurec. Potonja dva kluba susrela su se u finalu, a Kotoripčani su na svojem terenu ostvarili pobjedu 5:3, a zatim i u uzvratu u Dunjkovcu-Pretetincu bili bolji sa 6:3.

Graničar i Međimurec plasirali su se u pretkolo završnice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa za sezonu 2023/24., a na ždrijebu održanom u Sesvetama saznali su svoje protivnike. Graničar gostuje kod Vukovara 1991, dok će Međimurec gostovati u Novskoj kod Libertasa. Utakmice se igraju 30. kolovoza ili u drugom terminu prema dogovoru.

Nova sezona Međimurskog nogometnog kupa počinje utakmicama 1. kola koje su na rasporedu 12. i 13. kolovoza, zatim slijedi 2. kolo koje se igra 19. i 20. kolovoza, dok se u 3. kolu u natjecanje uključuje i 16 nositelja s najboljim koeficijentom u posljednjih pet sezona.