Pregled sezone: Treća HNL – skupina Sjever

9. lipnja 2022.

U sezoni pred reorganizaciju sustava natjecanja Međimurski nogometni savez su u Trećoj HNL – skupina Sjever zastupala tri kluba: NK Međimurje iz Čakovca, NK Polet iz Svetog Martina na Muri i NK Rudar iz Murskog Središća. Ligu je činilo 12 klubova, a nakon prvog dijela od 22 kola podijeljena je na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak koju je činilo po šest klubova koji su odigrali 5 kola.

Nakon prvog dijela natjecanja Polet je držao 1. mjesto na tablici, dok su se Međimurje i Rudar nalazili na 5. i 12. mjestu. U Ligu za prvaka plasirali su se Polet i Međimurje te zadržali isti plasman, dok je Rudar u Ligi za ostanak izbjegao posljednju poziciju i osvojio 4. mjesto, odnosno ukupno 10. mjesto.

Sa 63 osvojena boda Polet je s bodom više od Mladosti iz Ždralova osvojio naslov prvaka. Najbolji strijelci naših klubova bili su s 18 i 17 pogodaka Nino Patafta i Dejan Glavica iz Poleta, s 12 golova Filip Škvorc iz Međimurja, dok su u redovima Rudara četvorica igrača poravnata na 5 pogodaka – Ivan Cimerman, Kevin Nedeljko, Evald Vinko i Leo Vurušić.

 

NK Polet: Jambres, Patafta, Šarić, Dolovski, Mesarić, Glavica, Horvat P., Barat, Mezga, Mihalić, Perčić, Stojko, Dodlek, Krištofić, Šegović, Antolek, Cimerman, Lesar, Brezovec, Šimunković, Antolović, Horvat M., Cindrić, Škrobar, Lajtman

NK Međimurje: Jesenović, Jakupak, Hranilović, Glavina De., Ratajec, Hlišć, Zanjko, Glavina Do., Rališ, Marcijuš, Ivančić, Kuqi, Branilović, Škvorc, Mihoković, Marić, Cerovčec, Čovo M., Čovo B., Mendelski, Stryzhak, Panić Levak, Bacinger L., Turk, Petrenko, Marđetko, Kirić, Arambašić, Fijačko, Marton, Meglić, Bacinger M., Podvezanec

NK Rudar: Vinko, Zeljko, Kodba, Vaš, Nedeljko K., Antolović, Belaj, Vurušić, Šardi, Mikulić, Škvorc F., Koščak, Cimerman, Radiković, Petrinec, Nedeljko P., Mesarić, Srpak, Liklin, Novak A., Zrna, Novak L., Petković, Zec, Mutvar, Tarandek, Lisjak, Zadravec, Perčić, Škvorc L.

 

(Foto: NK Polet SMnM)