Pregled sezone: Županijski nogometni kup

15. srpnja 2022.

Po treći put u povijesti natjecanja pobjednik Kupa Međimurskog nogometnog saveza je NK Nedelišće. U sezoni 2021/22. u kupu je sudjelovalo 70 klubova, a odigrane su ukupno 74 utakmice u šest kola. U završnici natjecanja nije bilo mnogo iznenađenja, a s obzirom na rang u kojem se natječu izdvojiti se može tek NK Budućnost iz Miklavca koji je kao županijski drugoligaš dogurao do četvrtfinala.

Finale je odigrano na dvije utakmice, a Nedelišće je s ukupnih 6:1 svladalo Međimurje – 2:0 u Nedelišću i 4:1 u Čakovcu. Samim nastupom u finalu oba kluba osigurala su plasman u završnicu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa za sezonu 2022/23. Ždrijeb parova pretkola HNK održat će se 19. srpnja u Sesvetama, dok će se utakmice odigrati 31. kolovoza od 16:30 sati.

Sudionici pretkola: Bednja (Beletinec), Belišće, Bistra, Bjelovar, Borinci (Jarmina), BSK (Bijelo Brdo), BSK (Buk), Dubrava (Zagreb), Funtana, Gaj (Mače), Grobničan (Čavle), Jadran (Poreč), Karlovac 1919, Marsonia (Slavonski Brod), MEĐIMURJE, Mladost (Petrinja), Mladost (Ždralovi), Moslavina (Kutina), NEDELIŠĆE, Nehaj (Senj), Neretva (Metković), Papuk (Orahovica), Primorac (Biograd na Moru), Radnik-Križevci, Sava (Strmec), Slavonac (Bukovlje), Solin, Tehničar (Cvetkovec), Varteks (Varaždin), Virovitica, Vodice, Vuteks Sloga (Vukovar).

Nova sezona Kupa Međimurskog nogometnog saveza počinje utakmicama 1. kola koje su na rasporedu 7. kolovoza, zatim slijedi 2. kolo koje se igra 14. kolovoza, dok se u 3. kolu u natjecanje uključuje i 16 nositelja s najboljim koeficijentom u posljednjih pet sezona.