Sve škole nogometa okupljene na jednom mjestu, značajna ulaganja MNS-a u razvoj mladih

10. veljače 2024.

Međimurski nogometni savez organizirao je 8. veljače u Gornjem Mihaljevcu druženje s predstavnicima svih škola nogometa koje djeluju na području Međimurja. U sportskom centru “Park mladosti” okupilo se gotovo 50 predstavnika iz svih škola nogometa, a uz MNS domaćini susreta bili su ovdašnja Škola nogometa Petica i NK Jedinstvo (GM).

Predsjednik MNS-a Kristijan Antolović, instruktor Damir Lepen-Jurak, dopredsjednik MNS-a i ujedno predsjednik Komisije za mlađe uzraste Ivan Kos, prezentirali su koliko je sredstava u protekle dvije godine Međimurski nogometni savez uložio u razvoj škola nogometa te iznio plan daljnjih ulaganja.

U suradnji sa Zajednicom sportskih udruga i saveza Međimurske županije prijavljen je, i uspješno prošao, projekt na Natječaju za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta kojeg je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske. Iz ovog natječaja MNS će školama nogometa donirati opremu u vrijednosti od 65.000,00 €.

Po završetku sastanka podijeljeno je 450 nogometnih lopti, te golovi koji su dopremljeni prošli tjedan. Daljnja opremanja uslijedit će tokom 2024. godine. Čelnici Međimurskog nogometnog saveza pohvalili su rad svih škola nogometa, te rad i zalaganje mnogih volontera i trenera koji doprinose razvoju nogometa, sporta i djece diljem Međimurja.

Tokom 2023. godine i u prvim tjednima tekuće godine Međimurski nogometni savez podijelio je školama nogometa 750 nogometnih lopti, 400 markirki, 40 golova (2 x 3 metra), 22 prenosiva gola standardnih dimenzija, nabavio edukativne knjige Razvojni program HNS-a i Hrvatske škole nogometa, te za potrebe županijskih selekcija nabavio dresove i rekvizite u ukupnoj vrijednosti od 53.886,00 €.

Do kraja 2024. godine Međimurski nogometni savez namjerava uložiti još najmanje 14.808,00 € za nabavu nogometnih lopti, sportske odjeće za trenere, speed gateova i ostalih setova opreme (čunjeva, ljestvi, kapica…).

Uz sve to, valja spomenuti i to da MNS pomaže nogometnim turnirima u nabavi pehara i medalja, besplatno organizira seminare za nogometne trenere i bez ikakvih troškova za škole nogometa organizira Zabavnu ligu vrtića.