U Prelogu otvoren novi teren s umjetnom travom

4. srpnja 2024.

U Prelogu je 2. srpnja u “Parku mladosti” upriličeno svečano otvaranje novog nogometnog igrališta s umjetnom travom, čime je završen projekt rekonstrukcije pomoćnog nogometnog igrališta, pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“.

Teren s umjetnom travom svečano je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a primopredaji su svjedočili i članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Kristijan Antolović, voditeljica odjela infrastrukture HNS-a Andrea Dokuš, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Nogometnog kluba Mladost Željko Sokač, predsjednik Zajednice Sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.

“Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce”, istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

“Obitelj je temelj hrvatskog društva, te isto tako mirne duše možemo reći kako su klubovi mjesta okupljanja i druženja, a pogotovo na lokalnoj sredini na kojoj često nema velikih mogućnosti za takva druženja. Klubovi su ti koje moramo maksimalno podržavati. Pokušavamo svima osigurati jednake uvjete za bavljenje sportom, a Grad Prelog svakako prednjači u tome”, istaknuo je Tomislav Družak.

“Ostvarila nam se jedna velika želja koja postoji već dugi niz godina. Naime, u našem nogometnog klubu trenira više od 150 djece i želja je bila osigurati im uvjete u jesenskim i zimskim uvjetima kada vremenske prilike i nisu baš naklonjene nogometašima. Ovaj cijeli kraj nema teren s umjetnom travom, a ovo će nam svakako podići kvalitetu rada s djecom s jedne strane, dok će s druge strane svi nogometni klubovi ovog kraja gravitirati prema Parku Mladosti”, istaknuo je Željko Sokač.

Uz veselje malih nogometaša, puštanjem 150 balona u zrak, kao i prvim golom kojeg je Marijan Kustić dao vrataru Đuri Ujlakiju, teren s umjetnom travom je i službeno otvoren. Projekt rekonstrukcije pomoćnog nogometnog igrališta, realiziran je uz pomoć Hrvatskog nogometnog saveza i potporu Ministarstva turizma i sporta.

Autor: Hrvatski nogometni savez
Foto: Drago Sopta (HNS)