U svibnju odrađene međužupanijske i završne selektivne aktivnosti

22. svibnja 2022.

Dječaci uzrasta U-13 i U-14 odigrali su 2. svibnja u Gornjem Mihaljevcu međužupanijske selektivne utakmice protiv vršnjaka iz ŽNS-a Varaždin. Utakmica u uzrastu U-14 završila je bez pobjednika rezultatom 2:2, strijelci za MNS bili su Drvoderić i Perc. U uzrastu U-13 zabilježen je poraz 1:4, jedini pogodak za MNS postigao je Stamenković.

U-14: Jukić, Bratković, Lukovnjak, Mikulić, Žalac, K. Horvat, Vincetić, J. Horvat , Fučko, Paler, Drvoderić, Krajner, Maltar, Marić, Muršić, Lu. Mesarić , S. Mesarić, Košir, Perc. Trener: Mihael Karlovčec.

U-13: Trupković, Habek, Tkalčec, Strbad, Stamenković, Šimunić, Jambrošić, Kukolić, Mihaljević, Jambrošić, Sobočan, Bogdan, Mlinarić, Premuš, Đurkin, Šoltić, Flinčec. Trener: Mihael Božić.

 

U periodu od 16. do 20. svibnja u Medulinu je održan završni proljetni selektivni turnir Hrvatskog nogometnog saveza za dječake 2008. godišta. Na turniru dječaka sudjelovalo je šest ekipa središta s oko 120 igrača. Nogometno središte Sjever predstavljali su i igrači s područja MNS-a: Niko Košir, Sven Montano Perc (NK Međimurje) i Luka Drvoderić (NK Sloga Čakovec).

Uoči odlaska u Medulin, Prelog je bio domaćin završnog pripremnog treninga NS Sjever za završni selektivni turnir. Trening su s dječacima odradili: glavni trener Damir Lepen Jurak, kondicijski trener Luka Murk i trener vratara Davor Čonkaš.

 

ŽNS Koprivničko-križevačke županije bio je u Herešinu domaćin međužupanijske selektivne utakmice za djevojčice koja je odigrana 9. svibnja. Selekcija MNS-a odigrala je dvoboj sa selekcijom koju su činile nogometašice s područja ŽNS Koprivničko-križevačkog, ŽNS Bjelovarsko-bilogorskog i ŽNS Virovitičko-podravskog.

Utakmica je završila rezultatom 3:3, a pogotke za MNS postigle su Hrnčić, Jalšovec i Balaško. Selekciju je vodio trener Mario Šarić.

 

Završni proljetni selektivni turnir za djevojčice održan je u Medulinu, a na njemu je unutar Nogometnog središta Sjever sudjelovalo čak 13 djevojčica s područja Međimurskog nogometnog saveza. Uz njih, u Medulinu je bio i trener Mario Šarić.

Sudionice završne selekcije: Marta Milovec, Evica Kralj, Paulina Cirkvenčić, Barbara Horvat, Barbara Peharda, Hana Katalenić, Tara Tkalčec, Lana Balaško, Ema Jalšovec, Ema Hrnčić, Mihaela Letonja, Nina Friščić i Brigita Presečki.