Vrijedna donacija svetomartinskog Poleta udruzi MURID

1. listopada 2022.

Nogometni klub Polet iz Svetog Martina na Muri donirao je hvalevrijednih 40.000,00 kuna Međimurskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) za pomoć u izgradnji Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu koji će se nalaziti u Pribislavcu.

Miroslav Novinščak, predsjednik NK Polet i dopredsjednik Međimurskog nogometnog saveza, najavio je ovu donaciju početkom godine kad je Izvršni odbor MNS-a odredio NK Polet kao nositelja kvalitete u seniorskoj kategoriji.

Nastavak je ovo niza aktivnosti između međimurskih nogometnih klubova i MURID-a, a u sklopu kojeg i kup za seniore u sezoni 2022/23. nosi naziv Kup “Za prvih 1000 dana djetinjstva”, nazvan po akciji prikupljanja sredstava za izgradnju Centra.

Humanitarnim akcijama dosad su MURID-u donacijama pomogli i NK Graničar iz Kotoribe, NK Dubravčan iz Donje Dubrave, Škola nogometa Donje Međimurje, Nogometna škola Međimurje-Čakovec, te Međimurski nogometni savez.

Pomozite i vi u izgradnji Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID, a više informacija pronađite na: https://za1000danadjetinjstva.murid.hr/

 

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu pruža stručnu podršku djeci rane dobi, njihovim roditeljima i obiteljima, kao i edukaciju i senzibilizaciju okoline i javnosti na specifične potrebe obitelji i djece s razvojnim i socijalnim rizicima na području Hrvatske i regije.

 

Centar će se graditi u Pribislavcu na površini od 1.600 m², a unutar njega bit će smješteno 55 funkcionalnih organizacijskih jedinica koje će moći koristiti 300-tinjak korisnika u individualnim i grupnim programima.

 

Ukupna vrijednost projekta je 19,5 milijuna kuna, od čega je dodijeljeno gotovo 15 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, dok je iz ostalih izvora potrebno izdvojiti još 4,5 milijuna kuna.